акумолатора е на година,но през лятото ходих с нея на море и я оставих 9,10 дена без да я пала и акумолатора ми беше заминал.отидох на ел техник и тои ми каза 4е тия коли ако пове4е от 5 дена я оставам без да я карам да махам клемата на акомулатора ина4е на самата кола и е голяма консомацията на ток и го изпразва.вярно ли е или ме е метнал?при вас така ставало ли е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
консумация на ток
Collapse
X
-
Ако няма допълнително инсталиран консуматор и си убеден,че си изключил всичко,чиято верига не е през ключа,освен заводските такива,значи някъде ти дава утечка.Не е възможно иначе читав акомулатор да се разреди за това време,че и за повече.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщениеакумолатора е на година,но през лятото ходих с нея на море и я оставих 9,10 дена без да я пала и акумолатора ми беше заминал.отидох на ел техник и тои ми каза 4е тия коли ако пове4е от 5 дена я оставам без да я карам да махам клемата на акомулатора ина4е на самата кола и е голяма консомацията на ток и го изпразва.вярно ли е или ме е метнал?при вас така ставало ли е?
Comment
-
Пет дни са нищо време за един акумулатор.
Смени си елтехника, да ти замерят утечките. Консумацията на ток при неработещ двигател не трябва да е по-висока от 50 mA. Честото откачане и закачане на акумулатора е предпоставка за запомняне на грешки в еку-то, оттам други ядове...
Comment
-
Добавям и още един съществен фактор наречен "некъдърни алармаджии" !
Дори и да си оцелил добър алармаджия самата аларма когато е включена пуска ток по доста дълга верига и си черпа малко по-малко но сигурно и постоянно и все пак ако е добре направена и няма отечки и си с читъв акумолатор поне 2 седмици ще изкара на тея температури !Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)
Comment
-
Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщениекак да проверя за отечка при изгасен двигател да ли ми смуче и от къде?
Ток до 50 mA е добре. Ако е повече, трабва да се търси.
Първо се почва от консуматорите, които са слагани допълнително - музики, усилватели, антирадари и всичко подобно (незаводско) за което се сетиш...
Comment
-
Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеКолеги вчера отивам в гаража, колата няма грам ток. Заредих акомулатора при един, той ми замери утечка уреда показа 0,48, това много ли е. Кажете какво да правя и някой ако знае читав жичкаджия във Велико Търново.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеМного е. Нормалното е 10 пъти по-малко. За майстор да те посъветват колегите от района. Но определено СИ за майстор.Lexus IS200
Comment
Comment